Pride 2016


Henriks version av Pride i Kalmar:
Pride i Kalmar
Kalmar firade sitt andra Pride år 2016.
Redan från klockan tio så kunde man få information i Kalmarsundparken från RFSU och andra grupper t.ex. Friskis och svettis som erbjuder morgongympa.Man kunde köpa flaggor och andra HBTQ grejer från ett tält och det fanns musik för de små och så fanns det även musik från Elaka Simon som hyllade sina HBTQ idoler, han var där för andra gången och han var bra. Sedan var det dags att hitta vilken grupp man skulle gå till, det var tänkt att jag skulle gått med Kalmar Museum, men då jag inte hittade de så gick jag med Länsstyrelsen i Kalmar. Farten på paraden var för snabb och ibland fick man springa för att hänga med, men annars var det en bra parad. Musiken som spelades under paraden var en bra blandning. Efter att vi kom till torget så fick man höra LaGaylia, hon sjöng jättebra och framförde även Pride låten ”Love Train” som passade Pride perfekt och man kunde få hennes senaste skiva signerad. Det fanns även andra artister som uppträdde och många såg fram emot Babsan på kvällen, jag antar att allt var bra eftersom man kunde höra festandet hela kvällen. Klicka här för att höra Officiella Pridelåten 2016

Traditionella regnbågsflaggan

Transgender flagga som gick att köpa i ett av stånden

En medarbetares perspektiv i Pride:
Då var det dags för det andra prideåret med mig som volontär!
Jag började mitt arbetspass vid 8 på morgonen nere i Kalmarsundsparken och blev dirigerad med bil till det varma och soliga Larmtorget, fick ett dagspass och en tröja och blev guidad inne på teatern där artisterna skulle komma att vara under dagen därefter blev jag ombedd att hålla koll så inte obehöriga kom in på teatern. Det kom en man lite senare på dagen som sa att han hade glömt sitt pass hemma, fick tyvärr avvisa denna person och hänvisa till reglerna. Senare kom en nyfiken man som undrade om det var barnteater inne på teatern (som var tidigare i veckan) vilket vi fick säga att det att det inte var den här dagen. Fick bytas av efter ett tag och köpa vatten eftersom man blev väldigt varm. Senare under dagen fick jag träffa scenvärdarna och guida de på teatern, fick även höra soundcheck och fick ”småuppdrag” att hämta saker. När klockan drog sig mot två så skulle jag hålla koll på både teateringången och så att ingen obehörig gick upp på scenen, och lite senare skulle jag även hålla koll på hur långt paraden hade gått och meddela de uppe på scenen. På eftermiddagen fick jag hjälpa till med sociala medier, att uppdatera vad som händer under Priden och jag pratade lite med artisterna backstage. När det närmade sig eftermiddagen fick jag gå till torget och prata med folk om att cyklarna måste stå i cykelstället eftersom kommunen skulle senare komma och röja undan de cyklar som inte stod i stället, det mottogs både bra och dåligt naturligtvis. Det var jätteroligt att få möta ”kändisar” backstage och få jobba med det man tycker är roligt, att jobba med dessa frågor är jätteviktigt för att öka förståelse och toleransen i samhället även för den nya generationen, alla skall ha rätt att älska varandra!

jpride

/Joakim Hammar Mediahuset Kalmar