Filmrecension: Deadpool

Deadpool är en action, humor och kärlekshistoria. Med hans egna ord handlar deadpool om en före detta legosoldat som får superkrafter som gör honom nästan oförstörbar.
Det enda sättet som han kan dö på är om två planeter kolliderar. Deadpool bryter den fjärde väggen, de andra vet inte att de är karaktärer i en film och serie men det vet Deadpool som kommunicerar direkt till sin publik.

Han är en anti-hjälte och som före detta legosoldat så har han dödat för pengar, han bryr sig alltså inte om vem han dödar. Filmen börjar med att han sitter på en bro och ritar en bild med kritor och väntar på organisationen som gav honom krafter.  När de kommer så blir de slagsmål och under slagsmålet så bryter Deadpool fjärde väggen och säger något roligt. Han känner ett utanförskap eftersom han under exprimentet blir vanställd och kämpar därför med modet att kontakta sin flickvän som tror att han är död.

Filmen får fem av fem Deadpools