Nya Ipad Pro 2016

Mediahuset testar Nya Ipad pro 2016:

Vi på Mediahuset har testat Ipad pro 9.7 tum med 32 GB minne och 128 GB lagring. Den är mycket lätt att använda, till b la att läsa tidningen med bara en fungerande arm som jag har. Tillsammans med den fina skärmen och supergrafiken är Ipaden extremt lätt endast 713 gram.6,9 mm tjock, 8 mp kamera.
Appar och nya tekniska hjälpmedel för funktionshindrade:

Signe Rejdvik och Janne Koski vid Hjälpmedel – Västerbottens läns landsting

Signe Rejdvik och Janne Koski, hjälpmedelstekniker vid Hjälpmedel, Västerbotten, Västerbottens läns landsting, berättar om ny teknik som förenklar vardagen och ge möjlighet för svårt handikappade att kommunicera.
– Människor som är helt förlamade kan numera med tekniska hjälpmedel skriva och tala med anhöriga på distans.

Kan styras av exempelvis ögon och tuggrörelser

Digital teknik kan styras med de förmågor som finns kvar, exempelvis ögon- och tuggrörelser, genom att suga och blåsa eller en rörelse i nacke, knäveck eller fötter. Signe Rejdvik och Janne Koski berättar om att mobiltelefoner kan programmeras att utföra vissa moment vid speciella händelser och teknik som är under utveckling.
– Riktigt spännande blir det när tekniken kan styras med tankekraft, vilket kommer finnas inom överskådlig tid.

Endast priset som skrämmer, pris från 8995 kr kan lätt ersätta en bärbar dator. Blir mycket bra bilder.

Betyg:

Jag tycker den är vansinnigt bra: 5 Mediastjänor av 5.
Recenserat av:  Jonas Abrahamsson