Bokrecension: Den olycklige Uppfinnaren

alfred-nobel-den-olycklige-uppfinnaren

Alfred Nobel

Boken jag har läst som heter ”Alfred Nobel – Den Olycklige Uppfinnaren”.

Handling ”Den Olycklige Uppfinnaren”

Den handlar om Alfred Nobels uppväxt och hur han levde. Han föddes 21 oktober 1833, och arbetade större delen av sitt liv som uppfinnare. Han uppfann t.ex. dynamiten och då fick han in en större summa pengar. I hans testamente framgick det att en större del av rikedomarna skulle gå till vetenskapsmän och uppfinnare, författare och till de som försöker göra jorden till en bättre plats. Det är deras arbete som jag är intresserad av som ett tack för att de förändrar världen.

Dog

Alfred Nobel dog den 10 december och då firas även Nobeldagen, jag kan rekommendera denna bok för de som gillar Alfred Nobel och det var bra fakta i boken tycker jag. När jag läser den här boken så är jag inne i hans värld så jag förstår hur han menade med hans uppfinningar känns det som.

Betyg

Denna bok ger jag en stark dynamitfemma