I am not weird

I am not weird, I am limited edition.

Alla vill vi vara normal och alla är vi unika, alltså är det unikt att vara normal och normalt att vara unik.

”Det finns bara en av mig och det är jag. Det finns bara en av dig, och det är du. Det finns bara två av oss och det är vi.” Känner du igen orden? Det är från en sång. (Två av oss med X-models) Sången i sig beskrivs av en del som en kärleksförklaring på internet, men jag tycker att den visar på att vi är – just OLIKA.

Har du någonsin tvivlat på vem du är? Att du försöker vara någon du inte vill eller kan vara?

Somliga säger att det räcker med att bara vara. Vem är du då? Räcker det för att vara dig själv? Hur är det att vara sig själv?

Det finns bara en som är bäst på att vara du. Du vet vem personen är. Just det, det är du själv!

Är det någon som ifrågasätter din identitet och vill ändra på den? Det är DU som avgör hur du vill göra i olika situationer. Det är DU som avgör vilka beslut du ska ta. Andras åsikter kan tas i beaktande och de ska givetvis respekteras. Huvudsaken är att du också får respekt tillbaka.

R-E-S-P-E-C-T, som Aretha Franklin sjunger i sitt album ”I´ve never loved a man the way I love you”.

Och det här med respekt är viktigt. Det är en av hörnstenarna i hur relationer mellan personer bör fungera. I skrivande stund så undrar jag egentligen hur många hörnstenar som finns att ta hänsyn till. Just ordet hänsyn måste vara en annan hörnsten? Eller är det bara ett annat ord istället för respekt?

Hur som helst så finns det ingen som är som just du och du ska vara glad över att du är du och att du har kommit så långt som du har gjort!

Jag själv kanske inte inser alltid hur långt jag själv har kommit. Jag såg på två foton av mig själv för ett kort tag sedan och tittade tillbaka på hur jag såg ut då.  (ja, du läste rätt, det var två RIKTIGA foton – du vet på FOTOPAPPER, som var tagna med en gammal hederlig kamera med FOTOFILM i!) Jag insåg ganska snabbt att jag har förändrats med tiden. Till det bättre eller sämre vet jag inte riktigt, det beror väl på hur jag ser på det.

Men jag har tagit och gått MIN väg. Jag har valt min stig att följa. Andra människor finns på den stigen också. Det är personer som kan lära dig något om dig själv, om hur du ska och bör ta dig fram och som kommer med tips. Det finns också de som har tagit andra vägar och inte just har den erfarenheten om saker som du har.. Att lära sig av varandra – det tycker jag är viktigt.

Och – det finns ingen som är konstig. I så fall är du också det och då är det väl inget konstigt med det?

LÄR AV VARANDRA, RESPEKTERA VARANDRA OCH VAR ÖMSINTA MOT ANDRA FÖR DU VET INTE VILKEN VÄG DE HAR VANDRAT!