Filmrecension: Doktor Strange

Doktor Strange är en film som är regisserad av Scott Derrickson.

Handling

Filmen handlar om Doktor Steven Vincent Strange, eller Doktor Strange som han vill bli kallad. Doktor Strange tillhör Marvels universum och gjorde sin debut i 1963 i serietidning Strange Tales nummer 110. Doktor Strange är en normal men egoistisk, pengadriven och karriärslysten person. Efter en bilolycka så tar hans karriär slut eftersom han skadar sina händer så att han inte kan fortsätta att arbeta som neurokirurg.

Medicinska lösningar

Strange försöker hitta medicinska lösningar men lyckas inte. Han tar sig till Katmandu, Nepal för att han har hört att de finns någon som kan hjälp honom, denne kallas för ”Den Forna”. Hon nekar honom i början för att han är självisk. Men hon ändrar sig för att han visar att han är villig att ändra på sig, därför börjar Doktor Strange att lära sig använda magi.

Betyg: 4 av 5

/Henrik Fransson