Bikes and Cars and the attitudes between them.

Kör du bil eller cyklar du? Du kanske är en fotgängare? Har du tänkt på hur trafikens flöde påverkar dig?

Det är många som kör för fort. Andra tänker inte på att det är rött ljus.

Vi har regler att följa därför att de fyller ett syfte. Vad händer om du bryter mot en regel och anser att du kör, cyklar eller går på ett regelrätt sätt fast det bryter mot de lagar vi har? Anser du dig att du står över lagen eller att den är felaktig?

Du kan påverka. Det du ska komma ihåg är att när reglerna, oavsett om det är i trafiken eller något annat, är väldigt genomtänkta. Därmed inte sagt att de inte kan ändras, men de finns här för en AVSIKT.

Vad kommer först? Säkerhet eller att komma fram i tid?

Finns det något som står över lagen? Behöver man alltid följa lagen till punkt och pricka? Vad händer och vad prioriterar du i olika situationer?

Jag ber dig inte att du ska pröva dig fram om vad som händer i olika situationer. Det är en dålig idé. Istället, om du kör bil, så ska du försäkra dig om att du kör på ett bra sätt. Likadant om du cyklar. Fotgängare som trotsar lagen finns ju även de.

En del resonerar att: om du bryter mot en regel så får du skylla dig själv. När är det bra att bryta mot en regel och finns det undantag?

Jo, det är klart det finns undantag. Det finns ingen regel utan undantag och det är undantaget som bekräftar regeln. Därmed inte sagt att du ska ignorera förordningen som finns. Inte helt totalt i alla fall. Och absolut inte jämt!

En absolut nödvändig situation där man får bryta mot lagen är ju så klart om det gäller liv.

Du kanske blir lite sen – men vad är inte det värt gentemot att vara rädd om sitt liv? Livet är en gåva vi har fått. Ta vara på den.

Värdesätt ditt liv, och kanske ännu viktigare – värdesätt andras liv också. MEN det är viktigt att ta på sig sin egen syresmask först, för har du själv inget syre så är det ingen bra idé att låna ut masken till en behövande person.