iPhone firar 10 år

De senaste tre åren har Iphone-telefonerna sett ungefär likadana ut, därför förväntar sig många en uppdaterad design. En kompakt telefon med stor skärm är att förvänta sig.

– Apple har ganska hårt tryck på sig att skapa en produkt med en ny design, säger Joel Oscarsson.

Men vad ska den nya telefonen heta? Det mest sannolika är att det blir en ny Iphone 8, men några hoppas på att namnet kommer att reflektera 10-årsjubileet. Några av förslagen är Iphone 10, X, Pro eller Edition.”

Detta tror de mest trogna Apple fansen om nya iPhone

Ny design med en så kallad infinityskärm som går ända ut i kanterna.

Hemknappen försvinnerTillsammans med touch id blir hemknappen integrerad i skärmen.

AnsiktscannerNågra påstår att skärmen kommer att känna igen användarens ansikte genom infraröd teknik, andra tror snarare att den kommer att känna igen ögats iris, en funktion som sedan tidigare finns hos bland andra Samsung.

Trådlös laddning – något många har väntat på.

Vattentålig – mer vattentålig än tidigare. Ska klara 1,5 meters djup.

Smartare Siri

Bättre kamera – En eller flera kameror som tar bättre bilder. Kan få stöd för 4k-upplöst video med 60 bilder per sekund, enligt Macworld. Läckor från Apples nya högtalare Homepod tyder också på att telefonen får en intelligent kamera som ”förstår” vad du fotar och anpassar sina inställnigar utefter det för att ta bättre bilder.

Priset En helt ny telefon, för omkring 11 000 kr och en uppdaterad Iphone 7, som blir lite billigare.