STAR WARS – THE LAST JEDI

Onsdagen den 13/12 2017 hade filmen ”The Last Jedi” premiär på biograferna. Det var den 9:e filmen i Star Wars sagan och för många måste det ha varit en mycket efterlängtad film. 

Det som jag tycker är kul är att den fick  ett premiärdatum under 2017, för i år är det 40 år sen första Star Wars filmen – ”New Hope” kom ut. 


Handling

Leia och och besättningen inleder ett krig mot rebellerna och försöker slå ut rebellernas största vapen som hotar att förstöra deras planet. Samtidigt  inleder Rey sin resa för att hitta Luke Skywalker. Hon  försöker övertala honom att han ska lära henne att bli en Jedi och att han ska resa tillbaka till Leia och de andra för att de tror att Luke är deras sista hopp, om de ska ha en chans att besegra rebellerna i kriget. Samtidigt ligger nåt i luften som Rey försöker motarbeta och det är den ondskefulle Kylo Ren som försöker locka henne till den mörka sidan, men kommer han att lyckas och klarar Rey att kämpa emot? 

 

BETYG 4/5