Tying up loose ends.

Det är en konst att knyta ihop säcken. Andra kallar det kanske för att knyta ihop lösa trådar och det är väl i grunden ungefär samma sak. Vet du vad det innebär? Hur avslutar du saker som du påbörjar?

Jag vet att jag färdigställer projekt sent, att jag liksom väntar ganska länge innan jag slutför något. En del saker kan vara i luften väldigt länge och är de det för en viss tidsperiod så ska man helst se till att man kan fånga bollen igen – innan den faller till marken. Här syftar jag på en slags jonglering.

Det går bra med en boll och två brukar inte vara något problem. Vissa klarar tre bollar eller t.om fem. De har övat om och om igen. De vet hur lång tid de kan ha den i luften. I början när man börjar jonglera är man inte bra. Det är träning som ger färdighet och alla är vi nybörjare i början.

Jag är van vid att ha flera projekt på en gång, det liksom blir lite mer roligare då. Men rätt som det är kanske någon eller någonting distraherar mig och jag tappar, ofta kanske, lätt fokus på att fånga bollarna. Tänk om det skulle ha varit ägg istället. Då skulle jag få moppa golvet!

När du har en sak du har påbörjat, och sedan påbörjar en annan – då har du minst två bollar i luften. Eller om ett rep frasas sönder i änden, ja då har du lösa trådar och för många lösa trådar är inte bra.

Att liksom sammanföra olika idéer man har och att försöka få ihop de till ett slutresultat är kanske ett önskemål när trådarna blivit för många. Att man liksom försöker få ihop de lösa ändarna till något som kan tänkas se som en produkt av spontana idéer.

Och det är inte alls något fel med att ha spontana idéer. Det är när det blir för många av de som det kan bli lite kaosartat. Hur hanterar du din situation när du får för mycket saker att hålla reda på? Eller du kanske får en våg av känslor som kommer över dig på en gång? Vad gör du då?

För mig kan det vara så att det börjar med en tanke, och ibland så stannar det där. Andra gånger påbörjar jag kanske min impulsiva tanke och att den efterföljs av en annan snabb tanke. Sker detta på kvällen, så kan det bli en del grubblerier. Det beror ju förstås på vad det gäller och om jag har bearbetat min situation, som jag befinner mig i, i ett tidigare skeende.

Det kan vara svårt ibland, för när blir det för mycket?

Hur gör du när du vill slutföra något?