Medverkan i media

Här kommer vi lägga upp länkar på när vi medverkat i media

Permobilen stals – då fick Jonas hjälp från oväntat håll

Strokedrabbade Jonas Abrahamsson parkerade sin permobil vid en busshållplats i Lindsdal. När han kom tillbaka var fordonet borta.

– Man hittade den nere i Surrebäcken helt sönderslagen och med bortslitet säte, berättar Abrahamsson.

Artikeln från 24Kalmar hittar du här

Emma tävlar med nyskrivet

Förra året tävlade hon med Sanna Nielsens låt Hela världen för mig i en deltävling i Karlshamn. Den tog henne inte hela vägen. Med låten ”Våga vara dig själv”, skriven av en vän, hoppas hon att hennes chanser är större och att hon från sin deltävling i Växjö den 6 maj kan
ta sig till final.

– Det är en låt med ett viktigt budskap. Den handlar om att våga tycka om sig själv för den man är, att man är värdefull oavsett.

Budskapet i låten ligger Emma väldigt nära då hon sedan födseln har en lindrig
utvecklingsstörning.

När tidningen träffar Emma befinner hon sig i Mediahuset på Torsåsgatan i Kalmar. En sedan i somras nystartad daglig verksamhet för folk med funktionsnedsättning. Här får deltagare göra olika typer av medieproduktioner, det kan handla om att spela in en podcast, göra videoklipp, sända livesändningar, göra hemsidor, eller som i Emmas fall producera musik.

– Vi har planer på att göra en musikvideo till låten så småningom, berättar Emma. På Mediahuset befinner sig Emma tre dagar i veckan, de två två övriga dagarna jobbar hon på Hamncaféet. – Men där händer det att jag sjunger också. Musiken är mitt liv, jag skulle bli deprimerad om jag inte fick

Här är inslag från Sveriges Radio P4 Kalmar:

Inslag från SVT Nyheter Småland:

 

Länk till artikeln (PDF), Östra Småland
Länk till artikel på 24Kalmar

Öppet hus med dans i egen takt

Till rörelseteatern Den Flygande Holländaren är alla alltid välkomna. I teaterlokalen Scenboet i Smedby kombineras teater, sång, musik, dans och rytmik.

Teatergruppens deltagare har olika funktionsförutsättningar, men alla är med efter egen förmåga och lust.
På tisdagen var alla mer välkomna än vanligt, då allmänheten fick möjlighet att se verksamheten på lite närmre håll. Dagens första besökare var gänget från Mediahuset i Kalmar, som dessutom gjorde ett eget reportage till sin hemsida.

Mediahuset "Dans i egen takt"

Läs artikeln här

Sveriges Radio P4 Kalmar – Mediahuset ger funktionsnedsatta en röst

Med hjälp av musik och medier ska nystartade Mediahuset i Kalmar förändra folks attityder kring människor med funktionsnedsättning.

Kalmar kommun satsar nu på en ny daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Efter sommaren startade Mediahuset – en plats där ungdomar kan jobba med media och musik som en daglig verksamhet.

– Det finns folk som säger nej till mig och att jag ska få göra olika saker på grund av min funktionsnedsättning och det vill jag ändra på, säger Emma Lindblad, som jobbar på Mediahuset tre dagar i veckan.

Hon jobbar med reportage och film för att försöka ändra folks attityder till personer med funktionsnedsättning. Andra arbetsuppgifter som finns rör radio, webb, sociala medier och musik.
– Det känns mycket bra varje morgon när jag vet att jag ska få gå hit, säger Joakim Hammar som också är en av de totalt 15 personer som fått en plats på verksamheten.

Sveriges Radio P4 Kalmar – Omdiskuterad utställning visas under Kalmarsund pride

Ecce Homo har kommit till Kalmar. När utställningen hade premiär för 18 år sen väckte den uppmärksamhet och än i dag berör den besökarna. Utställningen med de tolv fotografierna av olika bibliska motiv väckte rabalder och kritik vid visningen i Uppsala domkyrka på hösten 1998.

Kritiken kom främst från kristna frikyrkliga grupper. Framför allt var det ett fotografi som skulle illustrera Jesu dop som kritikerna menade sexualiserade Jesus, och som kunde tolkas som att Jesus var homosexuell. Fotografen Elisabeth Ohlson Wallins foto föreställer två nakna män vid ett bassängdop där Jesus har halvt stånd.

Alla fotografierna är inspirerade av klassiska målningar och fotograferade med moderna miljöer som bakgrund. När utställningen pressvisades under måndagen tog Joakim Hammar och Emma Lindblad chansen att kolla in fotografierna på Kalmar Läns museums andra våning.

Artikel på Sveriges Radios hemsida:

klicka här för att komma till den