Alla våra recensioner

  • Filmrecension: ”Ted Gärdestad – För kärlekens skull” 23 februari, 2018 av Emma Lindblad
    TED - FÖR KÄRLEKENS SKULL  Vi har varit och sett ”Ted - För kärlekens skull” som är en långfilm  som handlar om den svenska popartisten Ted Gärdestad. Man fick en inblick i hur Ted inledde sin musikaliska resa tillsammans med sin bror Kenneth.  Det som vi tycker lyfter filmen extra mycket är när man får… Läs mer..
  • STAR WARS – THE LAST JEDI 22 februari, 2018 av Albin Fridolfsson
    Onsdagen den 13/12 2017 hade filmen ”The Last Jedi" premiär på biograferna. Det var den 9:e filmen i Star Wars sagan och för många måste det ha varit en mycket efterlängtad film.  Det som jag tycker är kul är att den fick  ett premiärdatum under 2017, för i år är det 40 år sen första… Läs mer..
  • iPhone firar 10 år 21 september, 2017 av Christopher Ekman
    ” De senaste tre åren har Iphone-telefonerna sett ungefär likadana ut, därför förväntar sig många en uppdaterad design. En kompakt telefon med stor skärm är att förvänta sig. – Apple har ganska hårt tryck på sig att skapa en produkt med en ny design, säger Joel Oscarsson. Men vad ska den nya telefonen heta? Det… Läs mer..
  • Playstation 4 Pro 21 februari, 2017 av Christopher Ekman
    Kort förklarat är det en uppdaterad version av Playstation 4, men nu klarar den av 4k och hdr-teknik. Dessutom har den mer kraft under huven, vilket gör att utvecklarna bland annat kan lägga in fler grafiska detaljer och få spelen att flyta bättre. Men i nuläget klarar Playstation 4 Pro inte riktigt av att driva… Läs mer..
  • Filmrecension: Doktor Strange 22 november, 2016 av Henrik Fransson
    Doktor Strange är en film som är regisserad av Scott Derrickson. Handling Filmen handlar om Doktor Steven Vincent Strange, eller Doktor Strange som han vill bli kallad. Doktor Strange tillhör Marvels universum och gjorde sin debut i 1963 i serietidning Strange Tales nummer 110. Doktor Strange är en normal men egoistisk, pengadriven och karriärslysten person. Efter en… Läs mer..
  • Bokrecension: Fångad 24 oktober, 2016 av Mediahuset Kalmar
    Bokrecension: Fångad av Johanna Rydkvist, 11 oktober 2016. Den är skriven av: Lucy Christopher och är en spännande bok som är skriven i ett lite annorlunda format.Genom hela handlingen är den mer utformad som ett brev från huvudpersonen till hennes kidnappare. Vilket man förstår lite mer på den engelska titeln som är ”Stolen- A letter to my captor”.Denna… Läs mer..
  • Filmrecension: Farlig förbindelse 21 oktober, 2016 av Mediahuset Kalmar
    Filmrecension: Farlig förbindelse är en amerikansk psykologisk thriller från 1987.Regisserad av Adrian Lyne.Dan Gallagher (Michael Doglas) är en framgångsrik, lyckligt gift man tills han träffar Alex Forrest. När hans fru Beth och dotter Ellen reser bort över helgen inleder han ett förhållande med Alex. Alex börjar förfölja Dan och hans familj, vilket får Dan att… Läs mer..
  • Bokrecension: Den olycklige Uppfinnaren 14 oktober, 2016 av Andreas Almén
    Alfred NobelBoken jag har läst som heter ”Alfred Nobel - Den Olycklige Uppfinnaren”.Handling "Den Olycklige Uppfinnaren"Den handlar om Alfred Nobels uppväxt och hur han levde. Han föddes 21 oktober 1833, och arbetade större delen av sitt liv som uppfinnare. Han uppfann t.ex. dynamiten och då fick han in en större summa pengar. I hans testamente framgick det… Läs mer..
  • Teknikrecension: iPad Golvstativ 14 oktober, 2016 av Mediahuset Kalmar
    Privat eller kommersiell användningEtt iPad golvstativ kan användas både till privat användning i vardagsrummet eller till kommersiell användning. Till exempel på mässor och liknande. Det kan också användas för rullstolsburna personer eller bara sitta på en stol med det höj och sänkbara stativet.Enkelt att montera i olika storlekarDet är enkelt att montera en iPad på i… Läs mer..
  • Filmrecension av filmen Snowden 13 oktober, 2016 av Jimmy Petersson
    Filmen Snowden Hjälte eller förrädare?  Filmatiseringen av händelserna som ledde fram till att den CIA-anställde visselblåsaren Edward Snowden blev en av världens mest jagade män. 2013 läckte han tusentals sekretessbelagda CIA-dokument till The Guardian och The Washington Post, och kunde då avslöja att USA och Storbritannien bedrev topphemlig övervakning av privatpersoner, politiker och företag i… Läs mer..
  • Nya Ipad Pro 2016 7 oktober, 2016 av Christopher Ekman
    Mediahuset testar Nya Ipad pro 2016: Vi på Mediahuset har testat Ipad pro 9.7 tum med 32 GB minne och 128 GB lagring. Den är mycket lätt att använda, till b la att läsa tidningen med bara en fungerande arm som jag har. Tillsammans med den fina skärmen och supergrafiken är Ipaden extremt lätt endast 713… Läs mer..
  • Teknikrecension: Smartwatch – Urban LG Smartwatch 29 september, 2016 av Mediahuset Kalmar
    Jag har en Smartwatch och tycker att den fungerar jättebra, den fungerar till b la Android telefoner.Allt man har på telefonen fungerar till klockan, kontakter, musik m.m.Det går att svara när det ringer, prata i klockan eller telefonen, få sms i klockan + fb inlägg,Man kan också skicka sms från klockan. Finns mycket hjälpmedel b la för epilepsi… Läs mer..
  • Filmrecension: Deadpool 19 september, 2016 av Henrik Fransson
    Deadpool är en action, humor och kärlekshistoria. Med hans egna ord handlar deadpool om en före detta legosoldat som får superkrafter som gör honom nästan oförstörbar. Det enda sättet som han kan dö på är om två planeter kolliderar. Deadpool bryter den fjärde väggen, de andra vet inte att de är karaktärer i en film… Läs mer..
  • Filmrecension: The Danish Girl 19 september, 2016 av Mediahuset Kalmar
    The Danish Girl Filmen är en Amerikansk-Brittisk kärleks biografisk drama på 1920 talet. Danska Lili Elbe föddes som Einar Wegener och levde, innan hon blev en av de första att genomgå en könskorrigering, som framgångsrik landskapsmålare levde hon tillsammans med sin hustru Gerda, även hon konstnär. Filmen var mycket sevärd, den får betyget 3 av 5 ”främjar… Läs mer..
  • Filmrecension: En man som heter Ove 16 september, 2016 av Mediahuset Kalmar
    En man som heter Ove En man som heter Ove: En mycket bra skildring av en man på 59 år med 43 år på samma arbetsplats. Spelas av Rolf Lassgård. Änkemannen Ove går runt som en osalig ande i sitt radhusområde. Han är alltmer förtvivlad över att ingen uppskattar hans ideella arbete – eller att… Läs mer..
  • TV-Tips: Djävulsdansen 16 september, 2016 av Mediahuset Kalmar
    Djävulsdansen Vi har sett avsnitt 2 i serien Djävulsdansen säsong 2, som handlar om att leva i en syskonrelation där ett av syskonen lever med eller drabbas av psykisk ohälsa. Vi tycker att det här är ett mycket viktigt program som bör ses av alla, även de som inte själva har, eller lever nära någon… Läs mer..
  • TV-Serie – Djävulsdansen 9 september, 2016 av Mediahuset Kalmar
    Djävulsdansen Vi på Mediahuset vill varmt rekommendera serien Djävulsdansen säsong 2, den handlar om hur det är att leva i en kärleksrelation med någon som får psykisk sjukdom. Susanne är gift med Robert som är sångare i banden Takida och Stiftelsen. Bakom den framgångsrika fasaden finns en vardag med djupa depressioner och stark dramatik. Mesut… Läs mer..