Film

  • Filmrecension: ”Ted Gärdestad – För kärlekens skull” 23 februari, 2018 av Emma Lindblad
    TED - FÖR KÄRLEKENS SKULL  Vi har varit och sett ”Ted - För kärlekens skull” som är en långfilm  som handlar om den svenska popartisten Ted Gärdestad. Man fick en inblick i hur Ted inledde sin musikaliska resa tillsammans med sin bror Kenneth.  Det som vi tycker lyfter filmen extra mycket är när man får… Läs mer..
  • STAR WARS – THE LAST JEDI 22 februari, 2018 av Albin Fridolfsson
    Onsdagen den 13/12 2017 hade filmen ”The Last Jedi" premiär på biograferna. Det var den 9:e filmen i Star Wars sagan och för många måste det ha varit en mycket efterlängtad film.  Det som jag tycker är kul är att den fick  ett premiärdatum under 2017, för i år är det 40 år sen första… Läs mer..
  • Filmrecension: Doktor Strange 22 november, 2016 av Henrik Fransson
    Doktor Strange är en film som är regisserad av Scott Derrickson. Handling Filmen handlar om Doktor Steven Vincent Strange, eller Doktor Strange som han vill bli kallad. Doktor Strange tillhör Marvels universum och gjorde sin debut i 1963 i serietidning Strange Tales nummer 110. Doktor Strange är en normal men egoistisk, pengadriven och karriärslysten person. Efter en… Läs mer..
  • Filmrecension: Farlig förbindelse 21 oktober, 2016 av Mediahuset Kalmar
    Filmrecension: Farlig förbindelse är en amerikansk psykologisk thriller från 1987.Regisserad av Adrian Lyne.Dan Gallagher (Michael Doglas) är en framgångsrik, lyckligt gift man tills han träffar Alex Forrest. När hans fru Beth och dotter Ellen reser bort över helgen inleder han ett förhållande med Alex. Alex börjar förfölja Dan och hans familj, vilket får Dan att… Läs mer..
  • Filmrecension av filmen Snowden 13 oktober, 2016 av Jimmy Petersson
    Filmen Snowden Hjälte eller förrädare?  Filmatiseringen av händelserna som ledde fram till att den CIA-anställde visselblåsaren Edward Snowden blev en av världens mest jagade män. 2013 läckte han tusentals sekretessbelagda CIA-dokument till The Guardian och The Washington Post, och kunde då avslöja att USA och Storbritannien bedrev topphemlig övervakning av privatpersoner, politiker och företag i… Läs mer..
  • Filmrecension: Deadpool 19 september, 2016 av Henrik Fransson
    Deadpool är en action, humor och kärlekshistoria. Med hans egna ord handlar deadpool om en före detta legosoldat som får superkrafter som gör honom nästan oförstörbar. Det enda sättet som han kan dö på är om två planeter kolliderar. Deadpool bryter den fjärde väggen, de andra vet inte att de är karaktärer i en film… Läs mer..
  • Filmrecension: The Danish Girl 19 september, 2016 av Mediahuset Kalmar
    The Danish Girl Filmen är en Amerikansk-Brittisk kärleks biografisk drama på 1920 talet. Danska Lili Elbe föddes som Einar Wegener och levde, innan hon blev en av de första att genomgå en könskorrigering, som framgångsrik landskapsmålare levde hon tillsammans med sin hustru Gerda, även hon konstnär. Filmen var mycket sevärd, den får betyget 3 av 5 ”främjar… Läs mer..
  • Filmrecension: En man som heter Ove 16 september, 2016 av Mediahuset Kalmar
    En man som heter Ove En man som heter Ove: En mycket bra skildring av en man på 59 år med 43 år på samma arbetsplats. Spelas av Rolf Lassgård. Änkemannen Ove går runt som en osalig ande i sitt radhusområde. Han är alltmer förtvivlad över att ingen uppskattar hans ideella arbete – eller att… Läs mer..